Hakemisto  Takaisin Jormuan lavan alkusivulle

Kertomuksia Jormuan lavasta


Seuraavat tiedot on saatu FC-Tarmon kotisivuilta keskustelun pohjaksi

Jormuan lava

Jormuan lava on perinteinen tanssilava luonnonkauniilla paikalla Kajaanista 16 km viitostietä pohjoiseen päin. Jormuan lava on rakennettu talkoovoimin vuonna 1945. Vuosien saatossa lavan olemus on muuttunut useaan otteeseen ja tänä päivänä lavan tuntevat kaikki kainuulaiset tanssimusiikin ystävät, niin nuoret kuin vanhemmatkin. Suomalaiset ja ulkomaiset kesälomamatkailijatkin ovat ottaneet lavan yhdeksi etapikseen lomamatkoillaan. Jormuan lavalla on B-oikeudet.

Lava laajenee

Jormuan lavan ravintolatilat, terassit, keittiö, wc:t ja artistien lepohuone rakennettiin uusiksi keväällä 2003. Laajennusosan suuruus on noin 225 neliötä. Samassa yhteydessä lavalle rakennettiin vesijohto ja viemäri.

Uusi monipuolinen ravintola on 100-paikkainen. Suuri ulkoilmaterassi antaa mahdollisuuden nauttia kesäisestä ilmasta nauttiessasi virvokkeita. Uudet viihtyisät saniteettitilat luovat myös viihtyisyyttä tanssielämykseen.

Syksyllä 2004 vanha tanssilava purettiin kokonaan pois ja tilalle alettiin rakentaa uutta pyöreän muotoista tanssisalia. Uuden tanssilavan koko on noin 430 neliötä. Tanssilava on rakennettu kokonaan puusta ja sen kauniiseen muotoiluun kannattaa tulla tutustumaan kauempaakin.
Uuden lavan avajaistanssit pidettiin 10.6.2005.


25.08.2005

Risto Rautiainen kertoo seuraavaa.

TARMON TANSSILAVAN HISTORIAA

"Nykyinen paikka ollut ns."kankaanmökin" aukea tasainen alue, jossa ollut joskus talo.
Sen ajan nuoret 30-luvun lopulla mm. Onni Rautiainen kavereineen ruvenneet pelaamaan ja urheilemaan "kentällä".
Raivanneet aluetta koko ajan isommaksi. Maa-alue on Santeri (=Aleksanteri) Rautiaisen Karhu-tilaan kuuluvaa Loikkalasta lohkottua maata.
Tanssilava-ajatus tullut mieleen sodan jälkeen, kun halukkuutta tanssien järjestämiseen on ollut. Pojat ovat kysyneet Jooseppi ja Eino Rautiaista tekemään kirvestöinä korvausta vastaan tanssilavan. Hintaa pitivät isona, mutta jo ensimmäisissä tansseissa saatu lipputulo oli reilusti suurempi kuin urakasta maksettu hinta ja lava tuli maksettua heti ja oli suosittu alusta alkaen tanssipaikkana."

 Hakemisto  Takaisin Jormuan lavan alkusivulle